Working Class Hero

Dags för en ny uppdatering här på bloggen. Känns bra att vi har lyckats få nästan samtliga deltagare på denna resa att medverka med ett inlägg. Alla har dock inte dragit sitt strå till stacken ännu, och vi har efter ett gemensamt beslut, efter vissa påtryckningar från Emil, enats om att Emil skall få bidra med ett succéinlägg här på bloggen. Han kommer att försöka framställa den nakna sanningen av resan hittills, sett ur sitt eget perspektiv. Det ska dock poängteras att det kan bli precis hur tokigt som helst, och att det är sanningen som verkligen kommer fram, kan vi därför inte garantera. Vi har till och med gått så långt fram att vi låtit honom välja datum för denna publicering.  Med andra ord kommer vi inom en snar framtid ha ytterligare en skribent, det måste kännas betryggande för er där hemma!

Vidare kan jag meddela att vi börjar tröttna på vår hyresvärd. Han har lovat oss guld och gröna skogar, men något sådant har vi inte sett någon skymt av.  Kort och gott, har vi en massa saker här i lägenheten som behövs fixas, men det händer inte mycket. Målning i hall och badrum, samt att få köksskåpen på plats, är några av de saker som behöver åtgärdas. Med lite tur har vi det klart om någon vecka. Någon soptunna har vi heller inte fått ännu, så lite problematiskt börjar det bli. Den skulle för övrigt ha kommit nu ikväll, men vi är snälla och ger honom en extra dag på sig. Hyresvärden menar nog väl, men vi ska tänka på att han å andra sidan är en av de allra mäktigaste männen i Sydney, och kanske därför har alltför många bollar i luften för att hinna ta hand om så världsliga saker som soptunnor och målning. Å andra sidan har han lovat oss en tv, som förvisso skulle ha anlänt igår..

Den här veckan går i mångt och mycket ut på jobb. De tre pojkarna som tagit de jobb som funnits att tillgå, arbetar nu om dagarna och tjänar pengar så att de kan försörja sig. De har även börjat gå in på att sälja bredbandslösningar till hushåll och företag, så det börjar med andra ord arta sig. Enligt uppgifter från dessa herrar ska det dock vara en betydligt svårare uppgift, men det kanske ger med sig så småningom. Jag och Tommy W fortsätter det dagliga jobbsökandet, men tvingas mer och mer inse, att vi så småningom måste ansluta oss till det hemska grön el-bolaget.  Kanske är det inte så himla tokigt som det låter? Jag menar, Erkki, Emil och Udén hade till och med tid att sitta på stranden i några timmar idag, trots att jobbet är provisionsbaserat, inte tokigt.

På lördag blir det besök hos mina släktingar som bor här I Sydney, med Aussie-BBQ på schemat, det kommer vi nog säkerligen att uppskatta : )


Kommentarer
Postat av: Allan

Fett nice att du måste släpa dig iväg till grönel, haha :D alla ska vi vara försäljare någon gång!



Jag vet ju dock om att pengar växer i öronen på dig så jag är rätt övertygad om att enda anledningen till att du skulle ta det kneget är att du är lite snål av dig! :D



Vi har ju ungefär samma problem med hyresvärden men er verkar fanimig vara värre. Hoppas att det löser sig iaf!



Sjukt att ni är nästan en hel dag framför oss. När vi har onsdag är ni inne på torsdagen, haha! :D Mycket nöje.



Ha det bra :)

2009-12-10 @ 03:01:58
Postat av: Kim

HOHO.......hoho.. tror bestämt att de ekade här, ont om uppdateringar men roligt att läsa om vad ni gör! Med tanke på att du och tommy w har varit på semester i snart en månad borde man kunna räkna med lite fler inlägg ^^



Men vad är de för fel på grönel pojkar? Tycker att de är konstigt att totte som via UF har blivit en så pass bra försäljare inte hoppar på tåget, provisionsbaserat är guld! Och du kalle, hur mycket frukt har du kränkt från ica? de är ungefär samma sak, lura konsumenterna, de här vet du hur de fungerar! :D



GL&HF



vi drar igång ett lan nu!

2009-12-10 @ 03:12:42
Postat av: Catharina

Men killar; ni är ALLDELES för snälla! Med den hyra ni betalar ska ju allt vara tip-top, annars får han ju göra avdrag! Och är det så att han är en av Sydneys pampar och inte har tid med såna simpla grejor som att fixa en soptunna, då måste det väl finnas någon han kan leja för detta och liknande uppdrag. Ni måste ställa lite krav. Man blir inte respekterad på grund av att man är för snäll, utan hellre för att man vet vad man vill och inte tar nån skit! Så, det var dagens lektion i "Läran om livet" ;-)

Det börjar väl bli dags nu att ni, Tommy och Kalle hoppar på detta gröna eljobbet! Jag menar hur dåligt kan det va? Allt är väl bättre än inget! Och bredbandslösningar ligger er väl varmt om hjärtat! Lycka till iallafall, och du Tommy (W) du måste höra av dig hem, jag måste kolla en grej med dig!

2009-12-10 @ 20:12:09
Postat av: Åkerlund

Tänkte uppdatera er om vad som händer här hemma i Sverige. Nu börjar det vara dags för lucia. Vi har som vanligt haft ett vackert skönsjungande luciatåg med estetelever på skolan. Efteråt var det fika med lussebulle och chokladmjölk. Ute börjar det också likna vinter -6 grader i kväll. I morgon ska jag besöka årets sista julmarknad för min del. Tänkte passa på att ordna med delar av julbaket. Saknar ditt sällskap Kalle, får tyvärr dricka glögg ensam i år.

Ha det bra så länge

// Anita

2009-12-11 @ 19:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0