Allt för vetenskapen

Den röde baronen, the Fairy, den röde Grinchen, vad mer finns det att tillägga? Kärt barn har många namn, och detta inlägg dikteras i sann anda till allas vår egen Emil. Idag har vi varit på stranden i Coogee hela dagen. Solen värmde på ordentligt, men som tur var hade vi förberett oss på bästa möjliga sätt genom att dränka oss med solskyddsfaktor från Coles. Alla utom Emil, förstås. Hur det gick till vet vi inte, men den röde baronen påstod sig ha fått nordafrikanskt blod under nattens gång, och någon dum solskyddsfaktor som vi nordbor använder oss av, skulle sannerligen inte behövas! Allt för vetenskapen, som Emil stolt utropade när han lade sig ner för att sola. Resultatet lät sig inte vänta, för några timmar senare börjar en allt starkare nyans av röd att växa sig fram.

I skrivande stund ligger vår Emil i sängen, knaprandes på värktabletter, med litervis av After Sun-lotion bredvid sig och hackar tänder. Han fryser, det råder det ingen som helst tvekan om. Å andra sidan lovade han just att det skulle gå att steka ägg på hans rygg, så varm är den.  Febern har inte kommit ännu, men det dröjer nog inte länge till. Han får ligga kvar i sängen resten av kvällen, medan vi andra åker till stan ikväll eftersom butikerna har öppet extra länge ikväll.

Väl mött!


Dreaming of a White Christmas

Det är nu dags för en uppdatering av bloggen. I skrivande stund ligger vi alla här i våra sängar och slötittar på Simpsons, sover och bloggar. Jag måste bara säga att det är roligt att så många läser och kommenterar på vår blogg!

I veckan har en del jobbat, en del sökt jobb även om jobbsökandet har avtagit nu när vi har sagt upp lägenheten. Vi ska nu leta fram ställen som vi kan plocka frukt på, i nuläget har vi ingen aning om vilket håll som vi ska åka åt. Det ska dock bli roligt att se andra delar av landet och så vidare.

Vi har även varit och sett den nya filmen Avatar på IMAX 3D biograf. Filmen var riktigt bra enligt mig (Tommy W) men jag tror att alla andra tyckte den var helt okej också. Biografen som har landets största ”skärm” eller bild så att säga var ingen besvikelse, klar bild med en riktigt fin 3D upplevelse var perfekt till den typen av filmen.

I fredags var vi på IKEA med Emelie, Hanna och Kalle från Småland och Kaja från Norge. Där hade dom ett erbjudande att man fick handla saker på varuhuset för lika mycket som man åt för på IKEA restaurangen. Även om vi mest åkte dit för att äta köttbullar och köpa glögg så kunde vi plocka på oss en del nyttiga prylar helt gratis! : )

På fredag kväll hade vi sedan en glöggkväll med Hanna, Kalle och Kaja. Det var mycket trevligt och vi fick oss lite julstämning här också. Bara fyra dagar kvar till julafton. Det känns faktiskt helt overkligt och det blir en väldigt ovanlig jul för oss här. Vi har bestämt att vi ska laga oss ett litet svenskt julbord här, även om jag inte är så himla förtjust i julmat så kommer det bli mycket bra!

//Tommy W

  
  


Grattis fader Erkki!

Detta får bli ett kort inlägg tillägnat min fader som fyller år idag. Dessvärre var det svårare att komma på vad man skulle kunna ge sin fader på födelsedagen när man befinner sig på andra sidan jordklotet, så presenten fick bestå av ett kort filmklipp! Och om jag ska vara ärlig så har systarna alltid tagit hand om de flesta present köpen:D


Gick in en sväng på en pianoaffär som sålde flyglar med riktigt hög kvalité, vi frågade kvinnan som ägde affären om det skulle gå för sig att man prövar ett piano, inga problem sade hon och därefter var det bara att sätta kameran på record.


Grattis pappa på 46års dagen! =)


Hoho!

Äntligen har vi slagits av julstämningen! Denna siesta-söndag som de numera kallas har gått i julens anda. Jag (Jonathan) slog i samband med att vi började med middagen igång julmusik på hög volym. I början var alla mest förbannad på mig för att jag skuttade runt och sjöng med. De ansåg att jag mest var i vägen hela tiden och irritationen i folkets blickar steg, men efter ett antal låtar och x antal svettdroppar från mig så lyckades jag få med Emil i dansen! Han ökade så klart på irritationsfaktorn ordentligt och folk blev mer förbannad, men som tidigare så resulterade även detta i ”om du inte kan slå dem, gå med dem”.  I skrivande stund sitter alla i ”vardagsrummet” och funderar på vilken låt vi ska ta oss an nästa vecka i bloggen. Alla verkar trötta och  ingen säger särskilt mycket, men jag ser 4 tindrande ögon omkring mig. Bara vi får in en tv här strax så ska vi anordna ett julbak och kika lite film.

 

Igår var vi och hälsade på Kalles släktingar en liten bit utanför Sydney. Det var i det närmsta underbart! Vi bröt våran veckolånga pasta-streak med lite grillat och potatis. Utsökt mat och öl tillsammans med väldigt trevligt sällskap blev en utmärkt dag. Vi lovade att komma tillbaka den 26 för att fira Jasons 21-års dag. Då ser alla fram emot den bastu vi skymtade under touren vi fick av deras stora och fina hus. Mirja pratade faktiskt om att ta med oss på en roadtrip söderut om någon vecka och det är vi väldigt sugna på så det ser vi fram emot.

 

Övrigt i livet så har jag bränt min rygg på ett väldigt mystiskt sätt efter min och Erkkis tripp till stranden idag. Bild nedan. Tyvärr så antar jag att det är så det blir av 4 timmars intensivt strandspanande, vilket man bäst gör på mage. I fredags enades vi om för att bara betala en hyra till. Det betyder att om 5 veckor så flyttar vi. Då bär flyttlasset till någon farm för att plocka lite frukt i en månad ungefär. Detta tackar jag gudarna för eftersom att jag står på branten av ekonomisk ruin, men nu tror jag det blir bra faktiskt!

 

 

Hej o hå, Emils tå.

 

//Jonathan

 


Working Class Hero

Dags för en ny uppdatering här på bloggen. Känns bra att vi har lyckats få nästan samtliga deltagare på denna resa att medverka med ett inlägg. Alla har dock inte dragit sitt strå till stacken ännu, och vi har efter ett gemensamt beslut, efter vissa påtryckningar från Emil, enats om att Emil skall få bidra med ett succéinlägg här på bloggen. Han kommer att försöka framställa den nakna sanningen av resan hittills, sett ur sitt eget perspektiv. Det ska dock poängteras att det kan bli precis hur tokigt som helst, och att det är sanningen som verkligen kommer fram, kan vi därför inte garantera. Vi har till och med gått så långt fram att vi låtit honom välja datum för denna publicering.  Med andra ord kommer vi inom en snar framtid ha ytterligare en skribent, det måste kännas betryggande för er där hemma!

Vidare kan jag meddela att vi börjar tröttna på vår hyresvärd. Han har lovat oss guld och gröna skogar, men något sådant har vi inte sett någon skymt av.  Kort och gott, har vi en massa saker här i lägenheten som behövs fixas, men det händer inte mycket. Målning i hall och badrum, samt att få köksskåpen på plats, är några av de saker som behöver åtgärdas. Med lite tur har vi det klart om någon vecka. Någon soptunna har vi heller inte fått ännu, så lite problematiskt börjar det bli. Den skulle för övrigt ha kommit nu ikväll, men vi är snälla och ger honom en extra dag på sig. Hyresvärden menar nog väl, men vi ska tänka på att han å andra sidan är en av de allra mäktigaste männen i Sydney, och kanske därför har alltför många bollar i luften för att hinna ta hand om så världsliga saker som soptunnor och målning. Å andra sidan har han lovat oss en tv, som förvisso skulle ha anlänt igår..

Den här veckan går i mångt och mycket ut på jobb. De tre pojkarna som tagit de jobb som funnits att tillgå, arbetar nu om dagarna och tjänar pengar så att de kan försörja sig. De har även börjat gå in på att sälja bredbandslösningar till hushåll och företag, så det börjar med andra ord arta sig. Enligt uppgifter från dessa herrar ska det dock vara en betydligt svårare uppgift, men det kanske ger med sig så småningom. Jag och Tommy W fortsätter det dagliga jobbsökandet, men tvingas mer och mer inse, att vi så småningom måste ansluta oss till det hemska grön el-bolaget.  Kanske är det inte så himla tokigt som det låter? Jag menar, Erkki, Emil och Udén hade till och med tid att sitta på stranden i några timmar idag, trots att jobbet är provisionsbaserat, inte tokigt.

På lördag blir det besök hos mina släktingar som bor här I Sydney, med Aussie-BBQ på schemat, det kommer vi nog säkerligen att uppskatta : )


New guy in town

Pasta och ater pasta, det ar livet som i alla fall jag Tommy W lever just nu, da varken jag eller Kalle har fatt tag i nagot jobb annu. (Uden kommer, som det ryktades lite om i forra inlagget att hoppa pa gron el jobbet imorgon mandag). Jobbsokande har det varit i borjan av veckan. Sedan blev vi tvugna att ta lite time off for att indroducera Uden till det nya livet har i Sydney.

Fredagen gick at till att guida Uden genom staden, ordna ett bankkonto at honom och sedan lyxade vi faktiskt till det med att ga och ata pa PIZZA HUT. Lordagen da Tommy E fyllde ar (grattis till honom!) akte vi upp i Sydney Tower och tankte ata middag dar. Nar vi val kom dit upptakte vi att buffen som de hade dar inte var uppe i tornet utan i sjalva verket bara tre vaningar upp, utan den fina utsikten! Till raga pa allt sa kostade den 85 dollar (ca 500 kr) per person! Detta tyckte vi inte riktigt var backpackervanligt sa det slutade med att vi gick pa KFC istallet : ).

Siesta sondag da, som den numer ar kallad, blev att sova lange for att sedan forflytta oss till Cogee Beach och vila/sova lite mer. Nu sitter vi alla har pa internet cafet och gor nagra arenden, bloggar osv. for att sedan ga till Woolworths for att handla mat.

Bilder fran tornet kommer mest troligt upp nasta uppdatering och sa kommer vi mojligtvis med en liten overaskning till er har pa bloggen inom de narmsta veckorna!

Uden har landat!

Nu ar det dags for mig (erkki) att gora debut pa bloggen. Och aven avlasta kalle som har fatt dra det tunga lasset hitills. I framtiden har vi kommit overens om att vi skall forsoka variera vem som for ta pa sig uppdraget att uppdatera och det leder forhoppningsvis till lite mer variation. Men att uppretthalla Akerlunds struktur och frisprakighet ar det nog fa utav oss som klarar av. :)

lite kort info om dagens dag, vi upp vid halv 8 av ett gladjande samtal fran varan forlorade son. Jonatan hade entligen anlent till Sydney. Vi hoppa upp ur sangarna och slet pa oss kladarna. Maste medge att vi var aningen slitna fran gardagens aktiviteter. Men vi tog iallafall bussen in till Hyde park dar vi motte upp uden;) darefter tog vi oss tillbaka till paddington for att visa uden hans nya hem under nestkommande manader. Under dagen sa har de andra pojkarna varit pa Cogee beach och avnjutit de fina vadret. Men sa var inte fallet for mig, Till att borja med sa har jag haft kontakt med innebandy tranare runt om i sydney som tog kontakt med mig igar via telefon. Vi avtalade ett mote idag klockan 11 for lite klubbvisning och aven disskutera laget som jag skall spela i, det verkar lovande. Sen har jag aven hoppat in pa samma jobb som Emil jobbar pa (gron el) sa jag hade utbildning idag och imorgon blir min forsta dag.

Kalle och Tommy letar efter jobb men det kan vara klurigt i vissa branscher eftersom att tjejer verkar ha fortur pa det mest. Helst skall man vara tjej, blond och blaogd da er man garanterad jobb har i Sydney. Uden har vell haft sina funderingar att hoppa pa taget med mig och emil och borja selja gron el, de ar vall dar vi alla hamnar till slut i brist av pengar:)

nog om detta, har kommer istallet ett pot-pourri med bilder. Nesta uppdatering blir troligtvis pa lordag sa hall ut! 


 In the army 
  
  



RSS 2.0