Ob-la-di, ob-la-da, life goes on..

Har har vi fardats across the universe, och allt vi far ar klagomal for att vi inte hinner uppdatera. Som tidigare namnts sa har vi inte fatt vart internet i lagenheten annu, och hyresvarden har fullt upp sa han har inte riktigt hunnit ordna med det annu. Sa antingen vantar vi vanligt pa vart internet, eller sa tar vi saken i egna hander och koper mobilt internet for 99 dollar plus den monatliga kostnaden. Hittils har vi valt att vanta, och darfor blir det valdigt lite uppdateringar.

Dessutom finns det ett annat skal till att det inte uppdaterats sa flitigt, hittils ar det bara jag (Kalle) som har skrivit av den simpla anledningen att de andra pojkarna vagrat skriva. Okej, Emil har anmalt sig som frivillig, men tyvarr har vi genom ett gemensamt beslut bestamt oss for att det ar lattast om Emil inte skriver nagot annu. Reason? Det blir inte en foraldravanlig blogg att lasa, sa darfor far han vila ett tag till :)

Va har vi da gjort den senaste veckan? Jo, vi har skjutit upp jobbsokandet alltfor lange, och istallet tillbringat dagarna pa antingen stranden, Hyde Park, eller till och med IKEA! Emil ar den enda duktiga pojken, som i dagarna fyra jobbat ordentligt for sitt Gron Energi-foretag. Nar jag skriver Gron energi, insisterar Emil pa att det heter Greener Buys, men vi vet alla att det ar Gron energi som det handlar om!
Vi andra har dock kopt massa viktiga saker till lagenheten, och numera tillagar vi var egen mat hemma i lagenheten. Var strikta diet bestar i mangt och mycket av pasta, pasta och ater pasta. Billigt och lattlagat, sa det ar vad vi lever pa nufortiden. Vi maste dock laga allt i olika omgangar, eftersom det alltid blir brak om vem som stoppade in minst mat till ihopkoket. Darfor tar det ungefar tva timmar for oss fyra att ha ata, sa vi maste hitta ett satt att bli mer effektiva pa den fronten!

Justja, var hyresvard Dennis sager aven att vi ar galna, eftersom att vi vistat i solen under dagarna, hur konstigt ar inte det? :) Annu mer besvarad var han nar vi kom hem och min och Emils hud hade fatt en nagot rod nyans, men sarskilt farligt var det inte. I ovrigt maste vi investera i en flakt, for det borjar bli ratt varmt nufortiden!

Annars mar vi riktigt bra, och allt det som Emil rapporterar hem ska ni absolut inte tro pa, for han overdriver hela tiden :] 


Golden Slumbers

Forst och framst, annu ett inlagg utan de tre sista bokstaverna i alfabetet da vi inte har fatt vart internet i lagenheten annu, och tvingas anvanda oss av internetcafe.

Sist vi uppdaterade hade vi ju vissa problem med vart boende, dar vi var tvugna att fly faltet tack vare kackerlacksinvasionen. Hursomhelst, var vi tvugna att hitta boende den natten. Det var dock inte lika latt som vi forst hade trott, sa efter att ha gatt runt pa ett flertal olika hostel men fatt svaret att vi skulle komma tillbaka till morgon, vande vi oss till ett hotell. Naturligtvis var aven dom fullbokade, men dom hade minsann ett litet dubbelrum som vi lyckades overtala att fa krypa in i. 100 AUD(ca 700 kr) var priset per natt, vilket vi glatt tackade ja till.  Tjejen som var receptionist tyckte att det var riktigt roligt att vi fyra skulle fa plats i en och samma sang, men vi hade ju inget annat val sa : }
Lyckligtvis fick vi aven tag i en taltsang som vi stuvade in i rummet, och sedan var lottningen igang. Sten, sax och pase fick avgora det hela, och jag(Kalle) kan stolt titulera mig som vinnare i denna kamp. De ovriga tre fick med andra ord trangas i den lilla dubbelsangen medan jag kunde stracka ut mig ordentligt i min helskona sang som dessutom hade hela tva kuddar.  Det ska aven namnas av att de tre som delade sang, var det en som i slutandan valde att sova pa golvet. Bildbevis pa hur mysigt det hela var kommer senare, for har gar det inte att ladda upp nagra bilder!

Dagen efter ringde vi iallafall upp hyresvarden Dennis, och bad han komma sa vi kunde fa tala med honom. Nar han val kom hade han med sig kackerlacksborttagande medel i form av spray, samt sma saker som man lade ut i lagenheten. Vi har varit ratt tuffa med sprayet, och till och med gatt till anfall mot stenmuren dar kackerlackornas tillhall ar, och numera har vi inte sa stora besvar med dem langre! Anledningen till att kackerlackorna kom in fran forsta borjan var att dorren in saknar golvlist, och dar smiter dom sma krabaterna in! Det ska dock atgardas om nagra dagar, sa tills dess har vi en provisorisk losning i form av en handduk for dorren.

I ovrigt vantar vi aven pa att den nyrenoverade lagenheten ska bli helt fardig, bland annat sa kan vi inte annu laga nagon mat, da gasolspisen inte fungerar. Fram tills idag hade vi inte tvattat en enda gang, och tvattmaskinen ville inte heller fungera. Jag och Totte valde dock att forsoka losa mysteriet, sa nu har vi nytvattade klader upphangda i hela lagenheten da vi inte har nagra tvattlinor att hanga dem pa. Fuktigt och varmt, det kan jag lova er :)

Imorgon ska Emil ivag och prova sitt liv som forsaljare, medan vi andra forhoppningsvis borjar soka jobb pa annat hall. Sa hall tummarna for oss!

Justja, glomde nastan bort att vi var pa Zoo igar tillsammans med Lahti, Hanna B, en till Kalle samt en annan tysk tjej. Vi var inte pa det stora trakiga Tooronga Zoo eller vad det nu heter, utan ett litet mindre stalle dar man hade mer kontakt med djuren. Allt enligt Emelies utsago, som aven agerade reseguide. Det funkade dock sisadar, men efter nagra smarre incidenter i form av dubbla biljetter, borttappade biljetter, sa var det hela valdigt bra.

Nu haller dock internettiden pa att ryka all varldens vag, och det har ar ett valdigt langt inlagg, sa jag far ta och tacka for mig.

How wonderful life is...

Som sagt, att hitta vettigt internet ar inte det lattaste pa det har stallet. Just nu sitter vi dessutom pa ett internetcafe, sa ni far ha overseende med att de tre sista bokstaverna i alfabetet saknas!

Hursomhelst, mycket har hunnit handa sen vi sist uppdaterade. Vi har bland annat kollat pa olika lagenheter, och efter att ha tittat pa en rad olika har vi slutligen funnit en. Mysigt  och trevligt belagen i Paddington, Fiveways till och med. Lagenheten ar spritt sprangande nyrenoverad, och otroligt frasch med sina vitvaror och sa vidare. Hyresvarden kopte till och med nya madrasser at oss, vilken goodwill va?

For att toppa det hela sa erbjud till och med mannen som hyr ut lagenheten oss jobb, sa idag hade vi en jobbintervju for ett jobb som salesman. Det hela visade sig dock vara ett dorrknackarjobb dar man saljer gron energi, sa vi far val se hur manga av oss som verkligen tar jobbet.
Allting ar med andra ord perfekt, kan man tro.

For att fira det hela var tanken att vi skulle ata en storartad middag, och det gjorde vi. Vi lamnade lagenheten for en utsokt pizza pa en fin restaurang pa Oxford Street. Nar vi sedan kommer tillbaka till lagenheten borjar vi ana orad, utanfor dorren befinner sig namligen en svarm av kackerlackor, krypandes overallt pa vaggarna samt marken.. Snabbt kastade vi oss in i lagenheten, och dar mots vi dessvarre av samma syn. Kackerlackor overallt, pa golvet, i sangarna, i taket. Kort sagt, ingen trevlig syn, och darfor bestamde vi oss for att ordna annat boende for inatt. Vi far se vad hyresvarden kan gora at saken, men mest troligt skaffar vi nog nagot annat boende!

Sa tank pa oss, for att sova bland kackerlackor ar inget man vill gora. Ni skulle ha sett hur chockade vi var nar vi sag alla dessa krabater : ) Sa livet ar med andra ord inte bara harligt har nere, men vi ska nog kunna ordna nagot!


Sorry, we changed our minds

Det har framkommit vissa klagomål på våra uppdateringar, men ni ska veta att det inte är det allra lättaste att hitta internetkällor på detta ställe. Vi har till och med gått så långt att vi har varit tvugna att söka oss till Mcdonalds för att snylta av deras gratis internet, dock utan ett bra resultat.


Hursomhelst så har vi iallafall de senaste tre dagarna sökt efter lägenhet med ljus och lykta, utan framgång. Var de inte för liten, så var de alldeles för dyra för oss. Till slut hittade vi iallafall en tjusig liten lägenhet som passade oss perfekt, med undantag för det något slitna badrummet. Vi meddelade vårt intresse för hyresvärden, som givetvis blev strålande glad. Hon bad oss att så snabbt som möjligt ordna med pengar, så kunde vi flytta in med detsamma. Sagt och gjort, så gick vi runt hörnet för att ordna med detta, men där slog oss tanke att badrummet var allför undermåligt! Eftersom att vi redan hade lovat att vi skulle ta lägenheten, var en av oss tvugna att ringa och meddela att vi inte längre var sugna. Erkki drog det längsta(kortaste) strået, och därmed fick han slå samtalet till en nu, något förbannad dam.


Med andra ord så är vi tillbaka på ruta ett, och vi får hoppas att lägenhetsletandet bringar mer tur under de kommande dagarna. Vi hann även med en tur till Bondi Beach idag igen, där vågorna var svinlande höga, och badvakterna hissade den röda fanan som innebär badning förbjudet. Logiskt va?


Justja, på vårt nuvarande hostel har vi fått tillökning i form av en backpacker från Storbritannien, som vi bestämt oss för att kalla Gizmo! Trevligt och glatt, javisst!


   


Soft fruity white

Gårdagen blev en väldigt lugn dag. Vi vaknade vid niotiden, och tanken var att vi skulle följa med de övriga hostelgästerna till Bondi Beach för en skön dag där.  Med tanke på våra smått röda kroppsdelar, valde vi dock att stanna hemma. Bara det borde ju göra att ni där hemma donerar en och annan slant, right?


Hursomhelst, så strosade vi omrking i solen innan vi bestämde oss för att slå oss ned i Hyde Park för att ta det lugnt. Var väldigt rofyllt, om än den röde baronen(also known as Emil) hade bestämt sig för att gå en brottningsmatch mot Erkki. Resultatet av det hela är lyckligtvis fångat på bild!


Världen är, som vi alla vet, väldigt liten. Efter besöket i Hyde Park linkade i iväg mot de centralare delarna av Sydney, och där får vi syn på en blond tös som efter en liten stund av stalking visar sig vara Emelie Lahti från Boden. Vi visste att hon skulle befinna sig i Sydney, men chansen att möta på henne på en av alla dessa gator kändes inte särskilt troligt! Roligt iallafall, och hon visade oss runt lite i de obekanta delarna av staden, där vi samtidigt passade på att boka in oss på en RSA-kurs (ansvarsfull alkoholservering). RSA-kursen hålls onsdag kväll nästa vecka, och leder förhoppningsvis till att vi kan söka en helt ny typ av jobb.


Igår kväll var tanken att vi skulle ut på Pub Crawl, men hör och häpna, vi var alldeles för trötta. 16.00 lade vi oss för att vila, men det slutade med att vi gick och lade oss helt enkelt. Just nu är klockan sju på morgonen, men vi har iallafall fått vila ut ordentligt. Cheers!


   


Red sun rises

Ny dag, nya mål. Vi har varit tvugna att ta hand om de viktigaste sakerna, dvs, vi har öppnat bankkonto och fixat med skattenumret. Tog väl en tre timmar, och det var inga större konstigheter.

Senare ikväll väntar Aussie BBQ, där vi även får någon typ av Aboriginsk underhållning, om man nu ska tro på vad dom har sagt : ) Förresten har vi alla mer eller mindre drabbats av någon bieffekt av solen, så skuggan har varit vår vän under dagen. Därmed åberopar vi alla en slant in på våra konton så att vi kan köpa solskyddsmedel, låter bra va?

Vi har även förlängt vårt 4-day start package veckan ut, så vi stannar på detta Hostel veckan ut. Därefter börjar vi leta boende i form av en lägenhet, och sen försöker vi nog också få tag i något jobb så småningom!

  

Fyra dunk i väggen..

...och här kommer en kort uppdatering igen, och nu får ni dessutom ett par bilder. 
 







Update #1

Okej då, till sist får ni väl en efterlängtad statusuppdatering, som begärt. Det ska dock först sägas att det har varit några hektiska dagar, och internet-tillgången är inte heller den bästa.

Hursomhelst, så är vi iallafall framme efter en lång och jobbig flygtur. Att sova på ett flygplan måste ju för övrigt vara de en av de svåraste sakerna här i livet. Resultatet är med andra ord ingen sömn alls på över 30 timmar.
Justja, skulle någon få för sig att komma ner hit, så se till att fylla i visum-ansökan korrekt. Totte  fick för sig att han hette "Wiktröm" i efternamn istället för Wikström, något som inte riktigt uppskattades av kontrollanterna. Till slut löste det sig iallafall, inte pjåkigt.

Igår kollade vi oss mest omkring, stannade en stund vid Bondi beach, vi valde att inte använda solskyddsfaktor, men det blev ett oväntat bra resultat ändå : )

Idag väntar Sydney Harbour Cruising eller något i den stilen, och kanske ordnar vi med bankkonto och sådana saker därefter. We'll see : )


RSS 2.0