Ett hostande hallå!

Vi befinner oss nu i t.., en liten stad utanför Mt Gambier och har slagit upp tältet. Imorgon ska vi in till Gambier och kika på lite vulcaner och andra billiga attraktioner, som att bada i en vulcansjö. Vi lever under en strikt budget nu fram tills jobbet så man kan inte riktigt göra de mest spännande sakerna. Om man leker med tanken att vi hade haft lite pluring så hade man t.ex. kunna dyka i undervattensgrottor. Alla har lyckats bli mer eller mindre sjuk nu, men det är inte så mycket att klaga på.


Så vad har hänt sedan sist? Vi har jobbat oss vidare efter kustlinjen. Efter Port Lincoln drog vi till Innes national park. Det var de absolut vackraste stränderna jag sett, men tyvärr så var det väldigt kyliga vindar som förstörde chansen att utnyttja dem. Vi drog mellan dom olika utsiktsplatserna i parken och njöt istället. Det var något helt unikt som verkligen fick en att tappa andan. Det var endast några kilometer mellan dom olika platser men det var ändå helt olika vyer varje gång. I parken hittade vi även en väldigt unik sjö. Det var så pass hög salthalt att man inte kunde drunka om man försökte, inte ens "spiken" fick en under vattnet med huvudet. Sjön var en gammal mineralgruva som hade övergivits när dom insåg att det inte gick att gräva längre ner. Den ligger nämligen under havsnivån så det blir omöjligt att tömma den på vatten.


Dagen efter drog vi iväg till Adelaide, men därifrån finns inte så mycket att säga egentligen. Det blev mest bara att gå runt på stan ett tag och njuta av att få handla mat i en stor butik igen. Dock så bestämde sig Kalle B för att göra de andra sällskap i Perth tills dess att vi börjar jobba på kiwifarmen, så vi är numera bara 3 st i herrgårdsvagnen och 7-manna tältet.


hojj hojj //Jonte


Kommentarer
Postat av: Mamma Udén

Fint att ni hittar fin natur!

2010-02-26 @ 17:36:17
Postat av: Malin

Hoppas man får köpa en kiwi som plockats av er sen!

2010-02-27 @ 18:50:38
Postat av: Pappa Dag

Jag såg den fina sjön på google earth, upptäckte att man ju där kan se en hel del av de platser ni besöker. Lycka till med fortsättningen.

2010-03-02 @ 07:54:44
Postat av: Grossistvägen 20

Hej på er grabbar, er resa påminner en del om de jag själva gjort, tågluffat i europa, ätit baguetter och vin i dunk i brist på pengar,sovit på centralstatioen i Bologna, hámnat i Marseilles hamnområden av misstag, solat i Nice och Cannes, snyltat på stranden i Korfu,, endast haft en plastpåse och ett par sockor i packningen,kortbyxor ett par jeans,tält och sovsäck skippade vi direkt mm mm. I alla fall kul att ni hittar på detta.

Så vi får veta vad ynglingen mittemot sysslar med då hans föräldrar är så pensionärsaktiga och bara är i stugan numera..

I alla fall, Jag föreslår att det är nu ni skall suga ut era nära och kära på resepengar för att hålla er flytande..

Skaffa förslagsvis ett paypalkonto eller ett australiskt bankkonto och lägg upp det på er sida och önska en hundring eller två av nära och kära efter samvete....det är nu ni skall casha in på allt bra ni gjort innan ni åkte...



Peter



2010-03-07 @ 18:15:47
Postat av: Grossistvägen 18

Det hade varit lugnare med en vistelse i natursköna Sandviken (Luleå Kommun!!!)

Man kan faktiskt ha roligt hemma också, även om man inte plockar Kiwi...



"Surt sa räven"

2010-03-08 @ 11:19:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0