GET UP, GET UP!

Hallå i stugorna!

 

Det var en lång tid sedan sist men vi har inte glömt bort er där borta i kylan. Under tiden har jag och Erkki jobbat på S&P Dominellos Flower Garden. Det har varit både tufft hårt och slitsamt men samtidigt väldigt skönt att få in några kronor på kontot igen, eller på kontot var väl att ljuga eftersom (som tidigare förtäljt) vi fick pengarna varje torsdag rakt i handen utan vidare administration så att säga. Vi har bott i vårt icke regntåliga tält. Och som vanligt har man inte vädergudarna på sin sida, det har stormat och regnat nästan hela vår första vecka vid arbetet. Med fem liter vatten i tältet och en halvt hysterisk vietnames skrikande: GET UP GET UP - varje morgon, har vi trots allt genomlidit dagarna förhållandevis bra.

 

Vi har lärt oss allt som en ”blomsterfarm” har att erbjuda och det har nog faktiskt gjort oss riktigt gott. Arbetskamraterna då, man kan likna dessa som en köttsoppa. En hel blandning av olika ingredienser från världens olika hörn, alla med olika mål och erfarenheter. Till exempel har vi lärt känna en tysk fotbollsspelare vid namn Andre Gumprecht (googla hans namn så får ni se något roligt) har faktiskt spelat i Bajern Leverkusen och också spelat i Serie A. Om vi ska nämna någon annan som skildrar vad vi upplevde där är Richard (kommer inte ihåg hans efternamn men ni klarar er nog utan det ändå) som har lärt oss att svära, man kan säga att svordomar var 90 % av det han sade var dag.

 

Arbetet led sedan mot sitt slut och vi blev tvungna att ta ställning till vad vi nu skulle göra med våra liv. De andra, som nu var 110 mil söder om oss var i full gång med vindruvsplockningen, var det både svårt att ta sig till och lät inte så attraktivt enligt deras egna berättelser om arbetet. Valet stod då mellan att stanna kvar i området och fortsätta söka jobb där, eller att åka ner till grabbarna och plocka lite druvor. Vi beslutade oss för ingetdera – vi tog sikte mot Sydneys flygplats! Efter en hel del letande efter resonabla biljetter och en natt på ett golv i terminal 1 på Sydney International Airport – flög vi 400 mil västerut. Närmare bestämt till Perth.

 

Perth är en stad på 1,6 miljoner människor men känns som en på 70 000. Nu bor vi på Swan Barracks Hostel, där vi nu söker jobb som bäst. Vi kommer dock inte att vara här någon längre tid, utan bara till och med ”kivijobbet ” börjar (vilket är andra veckan i mars).

 

/Tommy W


Kommentarer
Postat av: Catharina

Va kul att läsa om ert slit! Det låter mycket lovande detta med erfarenheten av blomsterodling... Mycket användbart! :) Men köttsoppa är ju för övrigt en helt fantastisk rätt, jag menar blandningen, det är ju den som gör soppan så god!

Den där Richard... är du säker Tommy att det inte var morfar...? ;)

Lev livet nu killar och försök se så mycket ni bara kan! Man vet aldrig om man får samma möjlighet igen...

Kramar/mamma

2010-02-18 @ 19:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0