Greken har alltid rätt, om greken själv får välja

Egentligen vill vi inte börja detta inlägg med att vi är riktigt lyckliga över Antons och Emils ankomst till kiwifarmen. Givetvis är vi otroligt upprymda att få dela vår vardag med dessa pojkar. Nu är vi bara åtta svenskar, sju av dessa från samma stad, Boden. Häromdagen räknade vi ut att det befinner sig 15 bodensare i Australien, en imponerande summa.

 

Nu har jobbandet på kiwifarmen äntligen dragit igång. Vi sliter, vi paketerar, vi svär, vi smäller igen saker med våld, vi svettas och framförallt, vi trivs. Skämt å sido, Från början skulle detta jobb sträcka sig över en period på fyra till sex arbetssamma veckor. Vi blev lovade guld och gröna skogar men som med allt annat i den här tillvaron fick vi grönska. Skämt å sido, i bästa fall har vi fyra veckors jobb där vi inkasserar ungefär 2500 dollar. =)

 

De två veckorna som vi gick i väntans tider innan jobbet bestod av billig mat, badande, kängurujakt samt en hel del dötid. Nu när jobbet äntligen har dragit igång kommer spargrisen att fyllas på nytt. För mig är detta livsviktigt då jag har levt på nudlar i veckorna två. Kom då inte hit och tro att du har mer kunskap än mig gällande nudlar, jag vet att det finns biff, kyckling, orientalisk, grönakssmak. You name it, I eat it!

 

Skämt å sido, vi har levt under en strikt budget och vi kommer försöka följa den insprängda vägen fram tills vi är redo att bege oss ut på vägarna igen med våra två ytterst godkända bilar. En utav oss kom igenom tullen på bästa möjliga sätt genom att besöka den grekiska verkstaden medan den andra åkte till den stora Mitsubishi-återförsäljaren, och gick på bet. Efter en god investering och tiotusen kronor fattigare har även Mitsubishi magna klämt sig igenom tullen. Det skall nämnas att grekens besiktning blev aningen förkortad när han var i full flärd med att fingra på sin nya välpolerade verktygssats. Det enda vi egentligen vet med säkerhet är att Ford Falcon har blinkers och fullt fungerande rattutslag.

 

Skämt å sido, vi har även lärt känna en riktig krigare från västkusten. Krigaren i sig, är en nittonårig grabb som växt upp i ”the real Outback”. Hans kunskap inom vildmarksliv är enorm, och igår bjöd han med oss på jakt på kiwifarmens område. Det hela slutade med att vi jagade kängurus med spjut, men tyvärr hade vi ingen större jaktlycka. Att jaga känguru är fullt tillåtet, men huruvida det är okej att faktiskt ha ihjäl dem med spjut, har vi ingen som helst aning om. Ägaren av Kiwifarmen har även problem med Possoms på sina ägor. Tyvärr vet jag inte det exakta namnet för dessa varelser på svenska, men de är ena riktiga otrevliga djur. De svinar ner hela skjulet och därför har chefen satt ett pris på djuren. De som fångar Possoms och transporterar bort dem från ägorna blir belönade med öl i mängder! Inatt är det med andra ord jakt på schemat med vår ädle ledare.

 
Naturligtvis har vi glömt bort över hälften av sakerna som hänt oss under dessa veckor, och kan därför inte informera er särskilt väl. Förresten, glada i hågen efter den prickfria besiktningen hos grekverkstan' fick vi syn på en skylt som sökte apelsinplockare. Givetvis nappade vi, och imorgon kliver fem av oss in och visar hur man lättast plockar apelsiner på the Scandinavian way! Skämt å sido, hej då.

//Tommy Erkki


Kommentarer
Postat av: Madde

Skämt åsido, brorsan!

possoms..eller hur det stavades...är inte det pungråtta..?..jag hade ju en australiensk brevvän en gång o det var nog det enda engelska ord jag kom ihåg... men sviniga är de... pungråttorna alltså!

kram

2010-03-27 @ 18:28:48
Postat av: Lennart

Kan se hela jakten framför mig. Hungriga undernärda svenskar som till fots jagar känguru med spjut.:-)

Det är sådana episoder ni kommer att mionnas här hemma i Sverige när ni frossar i svensk husmanskost!

2010-03-29 @ 07:13:47
Postat av: Maria Udén

Possom är detinte opossum? Man gör pälsar av dem tror jag. Jag skämtar inte. /Maria U

2010-03-31 @ 18:14:46
Postat av: Åkerlund

Hej grabbar!



Här kommer en påskhälsning från ett gråmulet Boden. -2 ute,massor av snö och regnet hänger i luften. Inget bra läge för skoteråkning alltså. Vi ska fira apåsken i stugna om vi nu tar oss dit pga. halt väglag. Hoppas ni får en skön påsk.



Glad Påsk

önskar

alla vi på Grossistvägen

2010-04-01 @ 10:09:13
Postat av: Catharina

Glad påsk på er allihop! Jag hoppas ni firar den i citrusfruktens tjänst så ni ha nåt att göra där ute i bushen! ;-)

Inget blir ju liksom som vanligt när man inte är i Sverige, vår påskmat här i Israel består av sushi, tacos etc, så, jag antar att er består av smaskiga nudlar,kanske med äggsmak helgen till ära. Tyvärr Tommy (W) får du inte leta något påskägg i år... Många påskkramar från ett hett Israel

2010-04-02 @ 20:00:13
Postat av: Åkerlund

Greken kanske kan byta plats nån gång......

2010-04-13 @ 16:10:02
Postat av: Eva Udén

possums är en australiensisk grupp av djurarter som liknar den noramerikanska Opossum (som i talspråk också ibland förkortas possum så det hela är lite förvirrande). dom är släkt men faktiskt inte så nära som man kan tro. men det är alltså också en pungråtta men inte samma som de amerikanska opossums.



relativt bra förklaring finns på wikipedia för er som inte är djurspecialister hihi ;)

2010-04-20 @ 10:50:58
Postat av: Barry V

Tack Eva för påpekandet.Jag har varit osäker vad det gäller opossum.Tack aussieswedes för många intressanta stunder med er därborta.Ta med några australslantar,dom där som ser ut som våra tior. Dom går bra i svenska affärer.Jag hade e sådan i börsen en gång.Den försvann som tia.

2010-04-22 @ 09:15:40
Postat av: Maria Udén

Nu MÅSTE de bara skriva nått!

/Mamma Udén

2010-04-28 @ 20:20:50
Postat av: Doris Öhman

Hörni killar, har ni glömt bort eran blogg? Längtar att höra nåt från er där på andra sidan klotet, jobbar ni eller semestrar ni bara? Hälsningar Tommy W:s mormor

2010-05-01 @ 11:41:59
Postat av: Barry V

27/3 första 1/5 senaste.Jag hoppas att nästa kommentar blir på torsdag,på en ny rapport.Snön är snart ett minne blott,för att uttrycka det poetiskt,och dom vanliga sommarfåglarna har kommit.Jag hoppas snart få se dom riktiga långresenärerna.

2010-05-05 @ 15:25:28
Postat av: Åkerlund

Det var en gång ett gäng grabbar som hade en blogg, men nu verkar den tiden vara förbi eller.....?????

Världsrekord i nyhetstorka?

2010-05-06 @ 09:42:14
Postat av: Barry V


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0